divendres, 10 de gener del 2014





Si recordeu fa uns mesos ja vaig començar a fer algun assaig per innovar Lo Parte.
Com que per cap de d'any "Qui res no estrena, res no val" aquest 2014  l'estrenarem amb nou format.

Abans que res donar les gràcies pel suport a l'empordanès Josep Maria tant per l'eina com per aquests originals logos. 

 
Estic segur que sabreu disculpar les errades que hi pugui haver i estaré encantat de rebre les vostres aportacions, propostes, crítiques, observacions, queixes, etc.. per mitja del mail habitual loparte@francescsoler.cat

Moltes gràcies


L'Oratge

Amics meus tots, que diu aquell, no patiu. L'hivern arriba. De fet aquesta "calma" meteorològica ja dura massa i els frikis -i no tant frikis- volem fred i moviment.
Avui -que el dia s'anirà fent més rúfol a mesura que avanci- a última hora ja començarem a notar que això va de baixa, dissabte una mica més, diumenge es mantindrà i dilluns i dimarts ja sentirem l'hivern una mica més, però tampoc sense cap gran fredorada. De tota manera dimarts podem tenir 10º menys que avui..

Penseu que s'acosta la anomenada setmana del barbuts considerada per molts com la més freda de l'any. 

De precipitacions no se n'esperen pas de destacades però en començarem a tenir que bona falta far. El primer tastet entre dilluns i dimarts.  De neu.. poqueta.  I de neu a cotes baixes Raquel, encara menys.. 


 

Activitats
Com deia abans la setmana dels barbuts s'acosta i un dels tres barbuts és Sant Antoni Abat, patró dels animals i dels traginers. Per tant una de les festes d'aquestes dates son la celebració dels Tres Tombs, amb molta tradició a casa nostra.  Una bona oportunitat per acostar-se amb els nens per veure com anava això dels transport abans de l'AVE.

Una de les primeres i de les més destacades celebracions és la que es fa a Valls (Alt Camp) amb més de 350 carruatges i cavallaries. Molt recomanable. Aquí tota la info de Valls.

Més Tres Tombs

Hi ha altres llocs on la festa ha agafat molta embranzida. Una la tenim a Barcelona, al Barri de Sant Andreu del Palomar, os també hi ha una lluïda desfilada. 

Una altra celebració destacada és l'anomenada Festa del Tonis a Taradell (Osona) amb moltes activitats i un arrelament molt destacat. 

També a l'Esquirol -Santa Maria de Corcó (Osona) és un dels lloc emblemàtics on es celebra la festa. Aquesta localitat sempre havia estat lloc de pas de traginers per la qual cosa la festa ve de
molt antic.Pel que vulgueu gaudir d'una prova esportiva diferent us recomanem la 13ª edició del Puigcerdà Fons. Una prova d'esquí nòrdic amb estil clàssic amb propostes per a totes les edats. Aquí tota la informació

Una proposta cultural interessant que s'inicia aquest cap de setmana és el Festival del Mil·lenni amb figures tan  diverses que van des de Van Morrison a Roger Mas, passant per Delafé i la Flores Azules o Miguel Poveda o els mateixos Manel.  Sense oblidar Adamo o els Macedònia.    Aquí la info.

Si voleu fer esport i a la vegada reclamar que no voleu la MAT us podem afegir a la caminada popular a Santa Coloma de Farners (Selva) , aquest proper diumenge.

De tota manera per esport esport què millor que la clàssica mitja i quart a Sitges (Garraf). Enguany celebren l'edició 31ª. Aquí la infoDeixeu-me acabar aquest Lo Parte "nou" amb dues coses: 
- La primera, dedicar-li al Nil que acaba d'arribar entre nosaltres.  Benvingut Nil! 
- La segona, agrair-vos a totes i tots la paciència amb la que espereu aquest "divertimento" cada setmana i que entre tots heu ajudat a fer-lo créixer. Gràcies. 

I, per acabar, unes imatges d'aquests nadals.

salut! 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada