divendres, 7 de març de 2014

L'Oratge

L'Oratge
Be, a data d'avui ja es pot dir en veu alta que el proper cap de setmana... farà bon temps!!! És a dir, no plourà i farà sol. Així, sense matisos. O sigui que ha gaudir-lo! A fer bronzo! 

A més, tot fa pensar que el bon temps serà arreu i ho serà per força dies. Aprofiteu. Sols heu d'anar amb compte amb el perill d'allaus si aneu a muntanya. Ha nevat molt aquests dies i amb les bones temperatures la neu es fondrà molt ràpidament. Sigueu-me prudents. Sembla que podem tenir alguna boira escadussera a la costa  central diumenge, però no semblaria massa important. 

Us deixo un mapa de previsió per dissabte i diumenge
Activitats
Aquesta setmana ha d'encapçalar si o sí les activitats la commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora.
Es tracta d’una jornada reivindicativa que té per objectiu conscienciar sobre totes les discriminacions socials, polítiques i econòmiques que encara avui pateixen les dones. 

Us deixem, com a referència, els actes que organitzen alguns sindicats con la UGT, Comissions Obreres, la CGT, o la USO

En l'àmbit cultural què millor que acostar-se fins el Caixa Fòrum on en una sola exposició podem conèixer més de la cultura africana i, a la vegada, homenatjar les dones. Tot això a  l’exposició “Mira Àfrica”,on es mostra els projectes de Mujeres por África, una fundació que vetlla per la formació i el desenvolupament de les dones al continent africà i fa visible el seu paper protagonista en l’economia del continent.Aquests dies ha començat un dels períodes que la cultura tradicional i popular té molt presents. Ha començat la Quaresma, el període d'abstinència i contenció que segueix a la disbauxa del Carnaval. SI en voleu saber més us remetem, com d'habitual, a un dels magnífics articles de festes.org

Una molt bona recomanació és acostar-se fins al poble del Godall (Montsià) on dissabte i diumenge celebren la fira de l'oli i de l'espàrrec. Saborós i recomanable


SI la vostra inquietud i interès és l'ecologia, l'assoliment d'una qualitat de vida responsable, aquest cap de setmana la vostra destinació no pot ser altra que la Firanatura de Lleida. Multitud d'expositors i activitats i un referent en aquest àmbit. 
En canvi, si el que el que us agrada és fer una bona atipada amb una d'aquelles menges tan nostrades no ho dubteu, la vostra destinació és a La Garriga (Vallès Oriental) . Hi celebren, ni menys que la Fira de la Botifarra. Res més a dir.

Un altra festa que gira entorn d'alguna cosa que es menja és la que celebren a Ulldemolins (Priorat) on celebren la Diada de la Truita d'Espinacs amb suc.  Com en el cas anterior res a afegir, el títol ja ho diu tot. 

Una altra possibilitat és acostar-se fins a Altafulla (Tarragonès) on podem sentir la veu impressionant de la Maria del Mar Bonet. Mai defrauda.

SI el que busquem és fer una activitat amb nens, aquesta setmana us proposem acostar-vos fins a la zona del Fòrum  de Barcelona on hi funciona El Bosc Urbà, un parc d'aventura dins la ciutat. Això sí, una mica car. Es tracta de buscar 14 nens i nenes més, a més del vostre, per tenir més bon preu. 

De tota manera i malgrat que segons alguna tradició un cop a la Quaresma ja no és temps de festa i disbauxa, no son poques les viles i ciutats que durant aquest cap de setmana celebren el Carnaval. Us deixo la llista 'unes quantes: 
  • A la Sènia (Montsià).  
  • A Roda de Ter (Osona) 
  • A Òdena (Anoia) 
  • A Olot (Garraotxa) 
  • A Figueres (Alt Empordà) 

Digueu-me desconfiat però imagino que a la web de l'ajuntament de Barcelona que aquesta setmana recomanin una guia de llocs i activitats per fer amb gossos no tindrà res a veure amb la polèmica ordenança que volen impulsar, no? Oi que no? O potser sí? Be, en tot cas us deixo la info. Barcelona con perro.

Lo Parte també us vol parlar d'una notícia (que no d'una activitat) que considera molt destacable. La recuperada Malvasia de Sitges entra a llista Parker amb una puntuació de 92 punts, la qual cosa vol dir que passa a formar part dels vins destacats a l'elit mundial. Des d'aquest modest racó la felicitació als que ho han fet possible i la recomanació que la proveu quan pugueu. 


En l'àmbit esportiu dues recomanacions:

Per aquesta setmana què millor que acostar-se fins a Balsareny (Bages) on celebren la 28ena Caminada Popular. Una bona oportunitat per descobrir aquell territori. 

I, amb una setmana d'antelació, la recomanació és acostar-se fins a Bassiero (Pallar Jussà) on celebren la 50a Travessa en esquís de Bassiero. Una magnífica notícia i tot el reconeixement per la constància. 


I, pels més valents i valentes, que no us passi la inscripció a la Marató de Barcelona. Diria que avui s'acaba el termini. Molta sort! 


Avui no us escapeu.
Us toca veure algunes imatges del passat cap de setmana per terres de Cerdanya, Capcir i Coflent. Un goig!

Bon cap de setmana!!!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada