diumenge, 27 de març del 2011

Reunió Fapac Comarques

El passat dia 19 de març va haver una reunió d'Ampes amb la Fapac Comarques, i la nostra companya de l'escola Les Palmeres ens ha enviat el següent resum:

Resum assemblea FAPAC Barcelona Comarques. Dia 19 de març de 2011.

Es va celebrar a la població de St. Boi de Llobregat i es va comptar amb la presència de l'Alcalde i del regidor d'Educació d'aquesta ciutat.L'acte va estar presentat per la Presidenta de la FAPAC, Sra. Inma Fullà i per el President de Barcelona comarques, sr. José Emilio Litrán. També va fer una presentació el coordinador dels dinamitzadors d'AMPA, sr. Marcel Redondo.

El tema principal va estar la presentació del projecte de dinamitzadors d'AMPA. Per poder-lo desenvolupar es necessita que les AMPA estiguem connectades entre nosaltres per zones i que treballem de forma conjunta els temes d'interès general. Si les AMPA estem unides, tenim més força per demanar al nostre Ajuntament que contracti, a través de la FAPAC, la figura de dinamitzadors d'AMPA. Aquesta figura s'encarregaria d'assessorar les AMPA, de proposar cursos de formació, xerrades, etcètera.
D'altra banda es va incidir en la veritable funció que ha de tenir una AMPA, que és la participació a l'educació i no només ser els encarregats d'organitzar i gestionar activitats. Malgrat que un parell d'AMPAs van manifestar que gràcies a poder gestionar el menjador i la sisena hora guanyaven diners per l'AMPA, la majoria, recolzats per la presidenta Inma Fullà, vam defensar que les AMPA havien de deixar de ser “gestores” de tantes activitats per passar a ser “actores”, es a dir, participar principalment en la millora de l’educació pública, participant per exemple a l'elaboració dels Projectes Educatius de Centre.
Es va debatre sobre la jornada intensiva del juny i la proposta dels instituts per fer jornada intensiva durant tot el curs. Van haver-hi opinions molt diverses però en general era primordial saber que se suposa que és millor per l'educació dels alumnes i els seus resultats.
També va sortir el debat sobre la sisena hora a la primària donat que es veu que el nou govern de la Generalitat parla de suprimir-la. En general els assistents van opinar que a ningú li anava malament i que si la treuen tornaria a haver diferència entre l'escola concertada i la pública.
Es va aprovar per majoria la nova Junta de FAPAC Barcelona Comarques i es van presentar a totes les dinamitzadores que hi ha atenent actualment les AMPA.
Finalment, la Presidenta ens animava a participara a la propera assemblea general de la FAPAC que tindrà lloc el dia 9 d'abril a Lleida (informació detallada a la web de la FAPAC).

Moltes gràcies Ma Paz!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada