dimarts, 21 de febrer del 2012

Dia de la Llengua Materna

ES PRESENTA EL FONS DE LES LLENGÜES DE LA BIBLIOTECA DE CAN PEIXAUET AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DE LA LLENGUA MATERNA

L'any 2006 es va posar en marxa a la Biblioteca Can Peixauet el fons en xinès, un dels més importants de l'estat en biblioteca pública; des de llavors s’ha anat incrementant les seccions amb un fons en àrab , una secció dedicada a l'aprenentatge de llengües i un fons en pel•lícules bollywood. Properament es pretén ampliar aquestes seccions amb documents en bengalí, armeni, urdú, etc. Enguany aquest serà l'eix principal de les activitats de celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna. .

Aquesta celebració, proclamada per la Conferència General de UNESCO al novembre de 1999, pretén promoure la preservació i protecció de tots els idiomes que utilitzen els pobles del món, promoure la unitat en la diversitat i la comprensió entre nacions i pobles, a través del multilingüisme i multiculturalisme. Es va prendre com a data de referència el 21 de febrer de 1952, quan estudiants s’alçaren a la ciutat de Dhaka (ara capital de Bangladesh) en defensa de la seva llengua, el Bangla. Així doncs, aquesta data és d’una especial rellevància per a la comunitat bengalí d’arreu del món. De fet, van ser els ciutadans d’origen a Bangladesh els primers en portar aquesta celebració a la nostra ciutat.


10 a 12 h. Visita a la biblioteca d’alumnes de primària d’aules d’acollida. Explicació del fons de les llengües i taller de cal•ligrafies (xinès, panjabi, armeni, àrab i bengalí).
12 h. Ofrena Floral a la rèplica del monument Shahid Minar
18 h.- Hora del conte especial. En Patufet, conte tradicional català, traduït a xinès, àrab, urdú, bengalí, armeni.
19 h.- Presentació del Fons de les Llengües
19.30 h.- Música i degustació de menjar tradicionals bengalis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada