dilluns, 3 de desembre del 2012

Benvolgudes famílies,

avui dilluns 3 desembre a les 18:30 h. ens hem reunit a la Sala de Plens de l'Ajuntament amb l'alcaldessa Núria Parlon, el regidor Diego Arroyo, el regidor Esteve Serrano i la secretària-coordinadora de CEM Rosa Perea.

Des de l'Ajuntament troben que el problema de l'endarreriment de les obres és econòmic, sigui perquè no s'està pagant a l'empresa constructora, sigui perquè se li està pagant però no es compleixen els terminis. Políticament veuen difícil que l'obra estigui acabada per setmana santa, donat que estem en un moment econòmic complicat.
Davant la pregunta si poden confirmar que l'empresa no està cobrant, tal i com vam dir des de l'AMPA a la reunió del 27 de novembre, ens han dit que encara no ho han pogut comprovar. Que si tenim informació a travès dels treballadors sabem més que el propi Ajuntament. Des de l'AMPA confirmem que cap treballador  ens ha parlat d'aquest tema, ni els hem preguntat, perquè ja una vegada vam tenir problemes d'entesa amb les administracions per rumors i comentaris, i no volem tornar a cometre aquest error; i molt menys comprometre la feina de ningú fent aquest tipus de preguntes.

L'alcaldessa ens explica que l'obra depèn del Departament d'Ensenyament, no de l'Ajuntament. Que la consellera d'Ensenyament no es reuneix amb alcaldes, tot i que se li ha demanat reiteradament. I com a molt envia la delegada territorial que la majoria de vegades no disposa de tota la informació o no té cap poder de decisió. Ens fa arribar la carta que més avall adjuntem i que ha adreçat a la consellera sobre el tema de les obres.
(https://docs.google.com/open?id=0Bz-uM_emd1VLZHRTMGN6anNLd1E)

Tant les famílies (a travès de l'AMPA) com l'Ajuntament treballarem per tenir la informació real de la situació econòmica de l'obra, tant a travès del Departament d'Ensenyament com del Departament d'Economia. En aquest sentit els informem que les famílies ens adreçaren personalment a tots dos Departaments amb una carta i una concentració, i els convidem a venir amb nosaltres (he enviat un correu abans de fer aquesta entrada amb les dates de les convocatòries a l'alcaldessa, regidors i secretària-coordinadora).

Donat que l'Ajuntament no s'arrisca a donar la data de setmana santa de 2013 ni cap altra com a bona, els demanem que comencin a pensar en un pla B pel setembre de 2013 si l'escola no està construida. I que comencin a treballar ja en aquest pla, perquè al febrer haurà preinscripcions i si no es veu el final de l'obra, no només es corre el risc que la gent no faci preinscripció al Riera Alta, sinó que moltes famílies de les què actualment estem ens plantegem marxar si no se'ns assegura una educació de qualitat per les nostres filles i fills.

Acordem seguir cadascú les seves vies per tenir les dades sobre els motius reals de l'endarreriment de les obres, sobretot en el sentit econòmic, i compartir aquesta informació per fer front comú en aquesta lluita per la construcció de la nostra escola.















2 comentaris:

  1. Podem compartir la carta de la alcaldesa al nostres faacebook?

    ResponElimina
  2. L'enllaç de l'entrada del blog està al facebook Sergio, si entren venen a aquesta pàgina i la poden veure.
    Gràcies!

    ResponElimina