dimecres, 12 de desembre del 2012

Reunió Departament d'Ensenyament

A la reunió d'aquest matí al departament d'ensenyament, hi havia el director general de centres públics, la directora dels serveis territorials, la responsable de l'àrea de coordinació i planificació escolar dels serveis territorials, el regidor d'educació de l'ajuntament i l'AMPA.

Per situar la reunió, ens hem concentrat a les portes del departament d'ensenyament a les 10 i una persona de seguretat ens ha dit que la reunió que teníem per les 11:45 amb el director general de centres públics es suspendria si fèiem xivarri.
Hem entregat una carta de l'AMPA i una altra de la FAMPAs Gramenet adreçades a la consellera Rigau on demanem una explicació per l'endarreriment, un cop més, de l'obra, i una solució.
Un cop a dalt ha estat una situació tensa perquè des del departament d'ensenyament ens demanaven comprensió i paciència, i no acceptaven que les nenes i nens del Riera Alta estiguin fent classes en condicions gens adients. Hem sortit convençuts que novament les nostres filles i fills acabaran el curs on estan. I ja veurem al setembre.


L'important és la informació que ens han donat i ha estat:

Des del departament d'ensenyament:
"Per endarreriment de pagaments del Govern Central (Madrid), la Generalitat no ha pogut complir amb els pagaments amb l'empresa. Està previst que es faci un primer pagament aquest desembre. L'empresa constructora ha entregat la certificació que s'ha fet 1/3 de la construcció de l'escola i al nadal s'entrarà a fer instal.lacions. Pel curs 2013-2014 estarà acabada, és l'objectiu del Departament perquè la nostra escola és prioritària per ells.
Que els diners estiguin aprovats en un acord no vol dir que estiguin reservats per fer l'escola. Ha hagut demora en un pagament perquè no hi havia liquidesa."

El regidor de l'Ajuntament:
"Ha demanat comprensió per les famílies que portem temps patint aquesta situació. Que el fet que el Govern Central no doni diners no pot ser excusa per no finalitzar l'obra. I que si per motius de diners s'ha de fer un acord amb l'Ajuntament, que poden comptar-hi."
Teniu l'apartat de comentaris per fer qualsevol puntualització.

2 comentaris:

  1. Yo me quedo con la sensacion de que la generalitat les importa bien poco, que el colegio se acabe en 2013 o 2025. Ellos lo unico que tienen claro es que no quieren que les molestemos mas, pues ya han dicho su ultima palabra, que os gusta bien...y sino tambien.

    Lo que no llego a entender es eso de que el dinero este, pero no para la escuela.
    Entonces que ha pasado con ese dinero?

    ResponElimina
  2. Quiere decir que cuando se firma un acuerdo no existe fisicamente el dinero como tal.

    ResponElimina