dimecres, 20 de febrer del 2013

Dia Internacional de la Llengua Materna

La Xarxa de Transmissió de Valors i Missatges Positius conjuntament amb la Biblioteca de Can Peixauet organitzarà el proper 21 de febrer a la biblioteca per commemorar el Dia Internacional de la Llengua Materna 

Data: Dijous 21 de febrer 2013
Lloc: Biblioteca Can Peixauet (Av.Generalitat 98-100)


Actes del dia:
10 a 12 h. Taller “Alfabets del món. Descobreix altres maneres d'escriure a Santa Coloma”Taller de cal·ligrafies (bengalí, xinesa, àrab, armeni, urdú, panjabi), amb la participació de les escoles de primària de la ciutat.
12 h. Ofrena Floral Shahid Minarrèplica del monument commemoratiu del dia de la Llengua, original de la ciutat de Dhaka (Bangladesh), erigit en honor dels estudiants bengalís que es van aixecar contra la dominació Pakistanesa en defensa de la seva llengua materna. Aquest esdeveniment va ser l’origen de la celebració, posteriorment reconeguda per la UNESCO.
17.30 h.- Hora del conte especial. “El lleó i el ratolí”, conte tradicional, traduït a diversos idiomes: castellà, català, bengalí, xinés, àrab, armeni, urdú, panjabi.
18.30 h.- Bones pràctiques entorn a la diversitat lingüística: “Com és la meva llengua?”. Hi intervindran representants del Centre de Normalització Lingüística L’Heura, i Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.
19.00 h.- Documental sobre l’origen de la celebració del Dia de la Llengua. Comunitat de Bangladesh.
19.30 h.- “Barcelona Coral Àsia”, una iniciativa de Casa Àsia i Ajuntament de Barcelona, amb cançons tradicionals de tota Àsia i components de fins a 22 països.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada