dijous, 5 de desembre del 2013

Despres de dues setmanes, per malaltia torna...

L'Oratge
Be. Es deia, es parlava, es comentava que potser tindríem un pont fred o amb més fenomens atmosfèrics.. Res de res. BON TEMPS, entès com a temperatures atemperades i absència de pluja o neu. Nits fredes i possiblement augment de les boires. Inversió tèrmica, més fred a les valls que als cims.  Les temperatures tindran tendència a anar baixant lentament. Aprofiteu.. que amb la méteo mai se sap que passarà! 

Activitats
Destaquem aquesta setmana una celebració que ens han recomanat. La del premi Caganer de l'Any. L'entitat "Amics del caganer" celebra com cada any la seva exposició de caganers i els proper dia 9 celebra el sopar de lliurament del premi de Caganer de l'Any que enguany correspon al ninotaire de La Vanguardia Toni Batllori. Tota la info aquí.

La festivitat de sant Nicolau és reconeguda a molt indrets en qualitat de patró de la mainada. Per tant els més petits son els protagonistes. Podeu seguir la festa, per exemple, a Cabacés o a Àger

També és festa grossa a molt llocs la celebració de la Puríssima. La tradició marca fires destacades per aquestes dates com la de Sant Boi o la de Gironella. Per cert, sabeu que la tradició marca aquesta data com l'inici pel consum de torrons?
Per cert, felicitats a totes les Immaculades! 


Arreu trobareu aquest llarg cap de setmana fires relacionades amb els nadals. Gairebé cada poble en celebra una. Trobareu molta informació en aquesta plana

Lo parte recomana altres fires sectorials com la de l'oli a la Fatarella, la del ski a la Pobla de Segur o la Pirineu Esport i Natura a Bellver de Cerdanya.


Pels esportistes recordar-vos que les inscripcions a la Cursa dels Nassos ja estan obertes, si més no a la de Barcelona. No hi falteu! 

També us podeu acostar fins a Sentmenat per a la tradicional pujada (i baixada) a Guanta.  Aquí la info


Una activitat ben interessant la podeu fer als Aiguamolls de l'Empordà, amb motiu del XXI Festival de les Aus. Exposicions, visites guiades i alliberant d'aus. Tot un espectacle natural. 


Una iniciativa interessant és el mercat de la Joguina Reciclada que organitza la comunitat de Sant Egidi. Una activitat per fer amb els nens amb finalitats solidàries. A Barcelona

En l'àmbit cultural recomanem la recuperació que a través del musical Boig per Tu es fa a la Sala Barts de la música dels Sau. Una bona oportunitat per recordar-los. 

Avui, per acabar, i amb permís del seu autor, el Jordi Queralt, us deixem una magnífica imatge del Pic del Canigó totalment nevat. Bona festa!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada