diumenge, 22 de desembre del 2013

L'Oratge

Bon divendres

Tot feia pensar que la tònica que tindríem els propers dies seria semblant a la que portem les darreres setmanes. Dies suaus, nits fresques -fredes a muntanya- i sequera generalitzada. 

En els darrers models s'ensuma algun canvi i tot fa pensar que tindrem la Nochebuena i el dia de Nadal amb possibilitats de pluja, vent i tal i potser també per Sant Esteve. I sembla que seria ponent qui s'emportaria la "grossa". Us deixo un mapa de previsió de pluja i neu. Els dels pessebres vivents millor que s'abriguin. 


De tota manera pel dia 25 falta molt i ja sabeu que a més de 48-72 hores les previsions son més tendències que no prediccions. En tot cas caldrà estar al cas. 

Pel que fa al cap de setmana poca cosa. Avui s'acabarà l'episodi d'aigua -tot i que es pot allargar fins al vespre-  i de moment "bon temps". Sense pluja i sense gaire fred fora de les muntanyes. 


Activitats

Es fa molt complicat intentar fer una tria d'activitats nadalenques acurat.  Son moltes i molt diverses. 

Concerts, pesebres, pastorets, fires, representacions diverses, Festivals i activitats per als nens, les San Silvestres, tions, l'arribada dels Reis de l'Orient... a banda de les celebracions religioses per qui les segueixi... Molta teca. 

Mirarem de recomanar alguna cosa. 

Us deixo, en primer, lloc el principi d'un article que parla de la tradició del tió i del caga-tió. Elaborat des de festes.org és, com sempre, molt recomanable per conèixer i reconèixer d'on sorgeixen i perquè les tradicions. 
"La cerimònia del Tió de Nadal és una romanalla d’un antic culte a un amulet domèstic protector de la família que els nostres avantpassats realitzaven pels volts del solstici d’hivern. Amb les transformacions que el temps imposa i malgrat l’arribada de costums forasters, aquest culte manté la plena vigència en terres catalanes.!

Una de les fites culturals recuperades recentment per la nit de Nadal és la interpretació de El Cant de la Sibil·la,declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat. S'interpreta a diversos indrets. Un d'ells és la Catedral de la Seu d'Urgell. Sembla que es podrà seguir pel Canal 33.

Pel que fa a les Fires una bona opció és acostar-se fins a Vilafranca del Penedès on dissabte i diumenge celebren la Fira del Gall i moltes coses més. Un clàssic

A Girona, enguany, podeu gaudir del Concert de Nadal interpretat per l'Escolania de Montserrat. Serà avui mateix a l'Auditori a les 21:00 hores. Quedeu avisats

M'han dit de bona tinta que a Valls, al Teatre Principal ja son apunt per a les representacions dels pastorets. Si en voleu saber més coses trobareu aquí tota la informació.

Ma diuen que a Palafrugell els agrada innovar i per això munten una pista de gel perquè la canalla pugui anar a patinar. Tot molt empordanès.  La canalla només. L'inauguren avui i amb xocolatada.

SI voleu gaudir d'un pessebre vivent diferent us  recomanem el que fan a Puigmoltó, a Sant Pere de Ribes. El bo i millor de cada casa m'han dit. No hi podeu faltar. Aquí la info

Una activitat per a tots els públic és la de El Circ. Més enllà dels grans muntatges comercials hi ha moltes activitats relacionades amb el circ de gran qualitat. Aquí trobareu tota la oferta. 

Aquest any el Festival de la Infància (sí pares i mares, el que comença l'endemà de Sant Esteve) arriba farcit d'activitats ja que es celebra l'edició número 50. Imprescindible. Aquí la info

I pels esportistes recomanem un clàssic, la Pujada a la Mola que organitza el Club Muntanyenc de Terrassa. Aquí la info 

Lo Parte us vol també felicitar el Nadal i ha pensat que què millor que un poema de Nadal del homenatjat Salvador Espriu. Potser no és un poema d'aquells "d'esperit nadalenc" però corren temps difícils. Tan de bo trobem els camins 

Bones Festes a tot hom i a tota don!


PREC DE NADAL
 
Mira com vinc per la nit
del meu poble, del món, sense cants
ni ja somnis, ben buides les mans:
et porto sols el meu gran crit.
 
Infant que dorms, no l’has sentit?
Desperta amb mi, guia’m la por
de caminant, aquest dolor
d’uns ulls de cec dintre la nit.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada