dilluns, 23 de maig del 2011

Reunió AMPES 16 maig 2011

Aquest és el resum oficial de la reunió del passat 16 de maig de 2011 de les AMPAS de Santa Coloma.

La reunió comença a les 18:00 hores, a l’Escola Fray Luis de León, amb representants de les Ampas de les escoles: Primavera, Salvat Papasseit, Santa Coloma, Sagrada Família, Fray Luis de León, Riera Alta, Les Palmeres, Banús i Rosselló. Les escoles Mercè Rodoreda i Salvatella s'han excusat per no poder assistir.
A aquesta reunió s'havia convidat a la dinamitzadora d'AMPAs de Barcelona Comarques, Milagros Jonte, que ha vingut acompanyada de la dinamitzadora del Maresme, Dora.
El tema principal a tractar ha estat impulsar l'Agrupació com una eina per estar totes les AMPA comunicades i unides per reclamar tot el que sigui necessari per aconseguir unes escoles públiques de qualitat. Del total d'escoles públiques actuals, vint-i-tres, ja som onze les que ens anem trobant habitualment.
La Milagros i la Dora ens han explicat el projecte de dinamització d'AMPA i ens recomana que busquem algú que es pugui encarregar, elaborem un projecte i el presentem a l'Ajuntament per a que sigui aquest el que contracti a la FAPAC la persona que ha de dinamitzar les AMPA de Santa Coloma. En cas de ser difícil d'aconseguir, també ens suggereix que ens unim a d'altres municipis propers i trobem algú comú. La FAPAC ens ajudaria a elaborar el projecte si ens decidim.
Mitjançant la FAPAC també podem demanar formació per a les AMPA: creació de projectes, creació de xarxa social entre AMPAs, assessorament per a l'organització, xerrades, habilitat social i comunicació, etcètera.
Es parla de que les AMPA estem sempre molt ocupades organitzant i gestionant activitats i esdeveniments i, això comporta manca de temps per dedicar-lo al debat, a la participació del projecte educatiu de les escoles, a informar-nos del que és millor per a l'educació dels nostres fills i filles, a llegir les documentacions relacionades amb l'educació, etcètera. Les AMPA hauríem d'anar deixant de ser meres gestores d'activitats per donar més importància a ser part activa de la comunitat educativa.
Es parla també de la repercussió que tindran les retallades que durà a terme la Conselleria d'Educació com ara, treure la sisena hora a la majoria d'escoles. Haurem d'estar informats i decidir els horaris més adients pels nostres fills i filles i per a la conciliació familiar. Hem d'intentar buscar l'entesa amb els equips docents donat que en aquests moments d'incertesa, crear més divisió entre els diferents sectors de la Comunitat Educativa, no beneficiaria a l'alumnat que, és el que més s'ha de tenir en compte. La participació dels representats de pares i mares als Consells Escolars, ha de ser capaç de defensar els interessos dels infants per sobre dels interessos dels horaris laborals dels docents, sempre respectant les seves condicions laborals.
A finals de maig tindrem nous Consells Escolars i ja hauran passat les eleccions municipals, per tant, potser tindrem més informació per debatre a una propera reunió de l'Agrupació.
Quedem per reunir-nos de nou al Fray Luis de León el proper dia 6 de juny a les 18:00

2 comentaris:

  1. treure la sisena hora a la majoria d'escoles.

    A que es refereix amnb la sisena hora?

    ResponElimina
  2. No ens hem de preocupar de moment, a primària fan una hora més de classe.

    ResponElimina