divendres, 8 de novembre del 2013

Lo Parte. En mangas de camisa...y el abrigo en el armario...
 Ay ! Quina por !  cuando venga el fresqui de verdad !
Brrrr…La que va a caer !!!
 Y…como siempre, una impresionante selección de actividades…
A distrutar !


L'Oratge

Ja no sé massa què dir en aquest apartat. Hores d'ara hauríem de parlar de fred, de boires i de pluges. I parlem de sol, de rècords de temperatures i d'una sequera que ja comença a preocupar. 

Be. El cap de setmana no presenta massa novetats. Un frontet que creuarà el país la matinada de divendres a dissabte i que deixarà alguna pluja i núvols a primera hora de dissabte que s'haurien d'anar aixecant a mesura que el dia avanci. Poc més. 

Destacar que les temperatures es normalitzaran. Vaja, que sembla que per fi farà el que toca per l'època que no és aquesta calor. Dissabte farà més fred que divendres però diumenge deixarà de baixar. Dilluns i dimarts es tornaran a recuperar per tornar a baixar dimecres. Per cert, dilluns és Sant Martí però parla "d'estiuet de sant Martí  enguany quasi fa riure. Per cert, sabeu que "l'estiuet" té una llegenda que ho explica tot? 
El mapes a mitjà termini no donen massa esperança de pluja. Esperem que la tendència canviï.


Activitats

A l'apartat de l'Oratge ja em parlat de Sant Martí, personatge molt venerat a casa nostra i que, com a tal, de festes i celebracions arreu. 

En destacarem algunes: 

A Puig-Reig (Berguedà) és el patró i l'honoren amb la Festa i amb una Fira.

A Amer (Selva) celebren també la Fira de Sant Martí i a més un concurs de Torradors de Castanyes. Què més voleu?

A Calonge (Baix Empordà) sembla que amb una Festa no en tenen prou i en celebren dues directament. La del Vi Nou i la Festa Major. Cates de vi, cuina amb vi  passeig amb carruatges... Moltes activitats

A Balaguer (La Noguera) celebren també festa grossa: la Festa del Sant Crist. Una festa tradicional amb tots els ingredients que una festa ha de tenir, però amb un ús intensiu de les noves tecnologies també. Tenim foto i tot! Gràcies Rafel!



A Santa Coloma de Farners (la Selva) celebren la 32a Festa de la Ratafia, licor molt nostrat i amb una llarga tradició a casa nostre (la meva àvia en feia) Tot un seguit d'actes per difondre aquesta beguda espiritosa recollits en una magnífica Web Per cert, si seguiu les etiquetes d'Instagram #ratafia #scfarners #instascfarners tot serà que trobeu alguna imatge d'algú conegut...

Pels molts valents i valentes i amb bones cames aquest diumenge es celebra la XIX pedalada Barcelona-Sitges, enguany amb una reivindicació en favor de la seguretat dels ciclistes: "Compartir amb respecte és més segur" és el lema.
Recordeu, sempre que veieu un/a ciclista a ciutat o a la carretera, respecte. 

Aquest cap de setmana, si us agrada la muntanya, la vostre destinació és Vic (Osona) on celebren la 12a Fira del llibre, turisme i esport de Muntanya. O sigui, tot, tot i tot. Al recinte firal. Conferències, presentacions, gastronomia, material.. 

Cinèfils, ja ho sabreu però Lo Parte us recorda que a partir d'avui mateix té lloc a Badalona (Barcelonès) la 39a edició del Festival Filmets. 289 pel·lícules i més de 4000 curtmetratges us esperem. Vinga. Ja tardeu. Aquí la info

Potser us agrada la fotografia? A Lo Parte sí i aquesta setmana té dues propostes a fer: 

Com era Barcelona el 1900? Com ha canviat la ciutat? Si us passeu per aquí en trobareu una magnífica mostra.

L'altra cita important és la mostra del prestigiós World Press Photo que reuneix les millors imatges periodístiques. Sempre és impactant. Enguany l'exposició és al CCCB


Què trobeu en comú entre gent con Antoni Bassas, Ada Parellada,  Sergi Belbel o Queco Novell? Doncs la seva afició per jugar amb les paraules. Son vervíbors. I què és Verbàlia? Verbàlia: "Una Terra Jocunda sense llei d’estrangeria. És verbívor tothom qui beu verbs i els fa ballar. L’única condició és no tenir por de jugar ni de jugar-se-la."

Per descobrir més coses d'aquests personatges podeu seguir les entrevistes que els hi han fet des d'aquesta plana. Ah, l'entrevistador  també és especial :)


I per acabar un parell d'imatges de tardor. Obtingues el passat cap de setmana a terres ceretanes. Salut









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada