dissabte, 16 de novembre del 2013

L'Oratge

Ja em perdonareu, oi, però avui he de començar així... 

Especulàvem fa tres dies a Lo Parte Especial...  sobre la possibilitat que la tardor arribés passada de frenada. Passada de frenada no! Arriba desbocada, fins a temperatures d'hivern directament, tal com haureu notat aquest matí al sortir de casa i seguireu notat a mesura que avanci el dia

Si jo visqués del món de l'esquí avui estaria feliç. Ha caigut el primer paquet de neu als Pirineus, la primera nevada amb cara i ulls, i si els mapes mantenen la tendència demà, demà passat i la propera setmana seguirem amb sarau meteorològic del bo. 

Per anar a coses pràctiques. 

Cap de setmana. Ras i curt. FRED i pluja, gairebé a tot el país. La propera matinada tocarem fons amb la temperatura i començarem amb aigua a la banda de la costa i ja no la deixarem gairebé fins dimarts.  A molts llocs s'allargarà fins dilluns.
Les temperatures tocaran fons dissabte i es recuperaran una mica diumenge i dilluns per tornar a baixar. Al Pirineu seguirà nevant i acumulant centímetres de neu. Sensacions de tardor totals. 

Hi ha avisos, -a l'hora de redactar aquest Lo Parte- pel que fa al Pirineu i al Prepirineu de gruixos de neu de 5 a 20 cm depenent de la cota a partir de 700 metres i acumulacions de 100 litre per m2 en 24 hores. També hi ha avisos per vent a llocs poc habituals.  Mireu les previsions si heu de viatjar  aneu alerta i porteu cadenes. 



Activitats

Aquesta setmana el lloc central de les Activitats se l'emporta la Setmana de la Ciència, que celebra la seva 18a edició i que ofereix un amplíssim ventall d'activitats arreu del país per a grans i petits. Imprescindible

En un altre ordre de coses, ara és temps de most i d'oli i, per tant, és temps de festa a l'entorn d'aquests dos pals de paller de la nostra dieta. 

A Maials (Segrià) celebren la Fira de l'Oli Verd, os es pot tastar -i comprar- el primer oli de la temporada. A banda, activitats a l'entorn del cultiu d'aquest producte

A Siurana (Baix Camp) també celebren la coneguda com a Festa de l'Oli Nou malgrat que el programa parla de Mostra de l'Oli. De tot i força

En canvi a la Ràpita (Alt Penedès) son més de vi i celebren la 40a edició de la Festa del Most. Activitas variades i per a la gent de totes les edats. Info.

Si per un moment heu pensat.. On podria veure cavalls de tir, ases, cavalls àrabs, tractors, un concurs de cant de galls i moltes coses més, el vostre destí és, sens dubte Banyoles (Pla de l'Estany) a la Fira Multisectorial de Sant Martirià. De tot i més. Un bon destí per anar-hi amb nens. 

També amb nens si esteu a Barcelona us podeu acostar a les activitats proposades pel Meu Primer Festival, cinema adreçat a nens a partir de 2 anys

Els i les esportistes molt valents, que en tenim a Lo Parte, se'n van fer la Mitja Marató de Ripoll (ben abrigats i creuant el dits perquè no plogui) 

D'altres, igual de valents però no tant resistents es conformen amb la Volta a l'Estany d'Ivars, 10 quilòmetres per un paratge del tot recomanable. 

Finalment, n'hi ha d'altres que s'apunten a gaudir del Moainès, que celebra una jornada de "Portes Obertes". El Moianès ve de Gust amb moltes activitats i, sobretot, amb molts descomptes. Una bona oportunitat per conèixer territori. 

Apa, una imatge adient. La Cerdanya aquest matí



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada