divendres, 28 de febrer del 2014

L'Oratge
 
Totes les previsions ens feien pensar que tindríem un cap de setmana diguem que "dolent" des del punt de vista meteorològic. No serà "bo" però possiblement tampoc tant dolent com pintava. 

Dependrà, com sempre, del lloc on estem. A gran part del país el temps "aguantarà" i podrem gaudir de comparses, desfilades i carrosses. De tota manera, demà dissabte no descartaria ruixats a l'oest del país. SI, en canvi, correu pel Pirineu la previsió canvia notablement i molt probablement tindre, gairebé cada dia, el ruixadet que serà d'aigua o de neu depenent de l'alçada a la que estem. 

Està resultant, des del punt de vista nivològic, un any extraordinari i de ben segur que els amants de la neu ho saben apreciar abastament. 

De cara a la propera setmana sembla que aniríem ensumant la primavera amb temperatures més altes. Però mentres, el cap de setmana serà ventós i "fredot"

Us deixo un mapa de la previsió de pluja acumulada des d'aquesta matinada fins dissabte a la nit És una previsió..


 
 
Activitats

Aquesta setmana gairebé només hi ha un centre d'interès. És fàcil: carnaval!!!

Hi ha festes de carnaval arreu, de tot tipus,mena i condició. 
Per parlar-ne d'alguns, que no vol dir que siguin ni millors ni pitjors que la resta, posarem alguns exemples. 

SItges(Garraf). Possiblement un dels carnavals de més anomenada i amb major projecció. Un dels grans.

Si parlem de SItges he de parlar també de Vilanova i la Geltrú (Garraf) si no vull perdre alguns amics, coneguts i saludats. Sens dubte una de les convocatòries imprescindibles. Diuen que el seu carnaval té més de 250 anys d'història i segur que és veritat!

Roses (Alt Empordà). Sense por a equivocar-me potser una de les desfilades de carnaval més vistoses, participatives i treballades. Un altre dels grans Enguany té com a subtítol El carnaval Mediterrani.

Un altre carnaval dels clàssics és el Carnaval de Solsona (Solsonès) que s'autotitula "un carnaval de bojos". HI tenen moltes coses, però sobretot rucs pixaners. Imprescindible

U
n altre dels clàssics és el carnaval que celebren a Agramunt (Urgell). Festa gran i amb la participació de tots, grans i petits. A seguir-lo

A Tarragona (Tarragonès) tampoc s'estan de res i tenen unes festes de carnaval ben complertes. Voleu veure el programa? El trobareu aquí.

Acabarem amb el carnaval de Barcelona (Barcelonès)  que per mida, activitats i participació és un dels més vistosos. Aquí teniu el programa.

Per acabar amb l'apartat de carnestoltes un article de festes.org on podrem conèixer i reconèixer les formes, atributs i noms del Carnestoltes que ens ha llegat la cultura popular. Molt interessant.

Però, amics meus tots, no tot és carnestoltes. Hi ha més coses que podem fer. 

Una d'elles pot ser aquesta:

"Per fi s'inaugura la restauració recinte modernista de Sant Pau!!!

Si voleu aprofitar per visitar-lo us aviso que del 25 de febrer al 16 de març, hi ha jornades de portes obertes per a tothom d’11 a 18 h. (Gratis). a partir d'aquesta data és previ pagament.

L’accés al Recinte es fa per l’entrada principal del Pavelló de l’Administració, on s’inicia un recorregut que permet visitar diferents espais d’aquest edifici. També es pot visitar el Pavelló de Sant Rafael (espai no rehabilitat que ha recuperat la seva volumetria original) i el Pavelló de Sant Jordi, on es pot veure una exposició sobre el procés de rehabilitació.
Salut!!" (Gràcies Marga!)

SI volem fer una activitat diferent amb els petits de la casa, una bona opció pot ser acostar-se al Parc d'Atraccions del Tibidabo on comencen temporada i estrenen nòria. Sempre agrada anar al Tibidabo.

SI ho voleu una altra activitat interessant per fer amb els menuts, pot ser aquesta:
Mineralexpo Barcelona-Sants - Fira de minerals, fòssils i pedra tallada
Dissabte i diumenge segueix aquesta fira amb moltes activitats com tallers per a nens i nenes, exposicions, audiovisuals, a més de l’exhibició i venda. A les 12 hores, es presentarà el llibre “Rocabruna i el seu entorn. La mina de les Ferreres”. Entrada lliure.
Cotxeres de Sants. Sants, 79. Dissabte, de 10 a 21 h, diumenge, de 10 a 19.30 hores.


Pel que fa a l'àmbit esportiu aquesta setmana hem de parlar sí o sí de la Marxa Barcelona Magic Line amb un objectiu solidari. Una fita important. Molta sort a tots els participants i equips. 

I per oferir altres possibilitat pels que volgueu viatjar -ni que sigui virtualment- us deixo enllaços a llocs tant emblemàtics com Rio de Janiero, Venècia, Nova Orleans o Cadis i les seves "chirigotas" on celebren el Carnaval

Recordeu que la passada setmana us parlàvem de la presentació del nou disc del grup El Veïnat? Docs, si ho voleu -hi us ho recomano- ens ofereixen el seu treball per descarregar-lo des de la seva web. Ja tardeu!

En l'àmbit cultural ens ha cridat l'atenció l'exposició de Lúa Corderch que s'ofereix a la Fundació Joan Miró sobre la muntanya de Montjuïc. Sabeu que pensaven que la muntanya era màgica perquè es regenerava sola? 

Avui, a l'apartat fotogràfic us deixo unes imatges preses ja fa temps d'una sortida a Montserrat. Amb alguns "companys" de viatge ben curiosos...

Salut, bon cap de setmana i bon Carnaval!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada