divendres, 16 de març del 2012

Escola Riera Alta - Història d'un munt de despropòsits

Bon dia,

hem preparat aquest breu història de la nostra escola pels que no ens coneixeu i pels que si ens coneixeu, ho recordeu i us animeu a venir el dilluns a veure'ns!


Hi havia una vegada unes families a les que en març del 2009 se li va ofertar anar a aquesta escola, de nova creació, que encara no estava construïda, però se'ns va assegurar, tant per part de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet com per part de la Generalitat, que al setembre del 2009 estaria feta.

Van passar els mesos i no veiem cap obra al solar on anava l'edifici. Al final vam començar el curs en una tercera planta al c/Rafael Casanovas nº 85 de la nostra ciutat, que quedava fora de la nostra zona i amb moltes limitacions. Els nens no tenien pati, menjador, sala de psicomotricitat, aula de música/informàtica, un accès a les aules apropiats a la seva edat, unes activitats extraescolars perquè no tenien lloc on fer-les, per exemple.

Vam tenir diverses reunions amb l'Ajuntament abans de Nadal i ens deien que acabariem el curs a l'escola nova,que no ens havíem de preocupar. Amb la Generalitat no va haver manera que ens donessin cita per una reunió abans de Nadal. I sobretot se'ns va dir que mai no hi hauria un “pla B” per l'Escola Riera alta, que pel curs 2010/2011 estarien a l'escola definitiva, no es contemplava que anessin a un altre lloc provisional. Al final van passar tot el curs 2009/2010 en un “piset”.

A una reunió el 7 de maig de 2010 amb els Serveis Territorials de Barcelona Comarques ens havien dit que començarien les obres al juliol de 2010. Tenim una reunió el 7 de juliol de 2010 als Serveis Territorials, amb representants de la Generalitat, l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, l'empresa GISA i el sarquitectes del projecte... i ens deixen anar que l'escola no estarà el 7 de setembre de 2010 i que ens citaran per parlar-nos d'un lloc alternatiu on posar (novament) els alumnes. Ens passem tot l'estiu de 2010 fent reunions amb les families, enviant cartes, i preparant l'inici de curs de 2010/11: el 7 de setembre anem a la plaça de la Vil.la en comptes de a l'escola per protestar, i mantenim la majoria dels nens al llarg de tota aquella setmana sense anar a classe.

Comencem el curs 2010/11 al tercer pis de l'escola Mercè Rodoreda, fora de la nostra zona, sense un pati propi, sortint al carrer per anar al menjador de l'escola del costat, sense extraescolars..

El 25 d'octubre de 2010 fem el trasllat a la nova escola d'infantil.

No tenim més notícies de les obres de l'escola de primària fins el març de 2011, ons se'ns informa que no tenen intenció de posposar el projecte, que és prioritari i ens demanen un parell de mesos per poder-nos donar més informació de les obres.Va passant el temps i ningú es posa en contacte amb nosaltres. A través de la pàgina de GISA, sabem a l'abril que s'ha licitat l'obra.

No és fins el novembre de 2011 que tenim reunions amb l'Ajuntament i el Departament dels Serveis Territorials de Barcelona Comarques, i ens diuen que les obres començaran al gener, que estarà enllestida “al llarg del curs 2012/2013” i que el retard farà que algun grup hagi d'anar a algun lloc provisional mentre s'acaba l'edifici de primària. Davant la negativa de l'AMPA de que cap grup vagi a un lloc provisional, i la proposta en aquesta línia de l'escola davant l'Ajuntament, aquest ens diu que adaptaran l'actual menjador de l'escola d'infantil per fer les classes dels dos grups que passen a primer de primària perquè serà per poc temps (un mes i mig, dos mesos).

Al gener de 2012 no comença l'obra i en una reunió amb el regidor d'ensenyament de l'Ajuntament se'ns informa que no començaran perquè no està enllestit el projecte definitiu, que potser en dos mesos més es començarà (és a dir, al març de 2012) i que s'adequaran els espais de què disposa l'escola per encabir tots els grups i es farà servir el casal Riera Alta de menjador.

El 5 de març de 2012, un dia abans de les portes obertes, el regidor de l'Ajuntament (si us fixeu, fa temps que el Departament d'Ensenyament no es menciona, perquè no es posen en contacte amb nosaltres per donar-nos cap explicació) ens informa que les obres no començaran al març, que no està aprovat el projecte definitiu, que potser començaran després de setmana santa, i que el temps que pasaran provisional els alumnes de primer de primària serà almenys tot el primer trimestre.

LES FAMILIES DE L'ESCOLA RIERA ALTA PORTEM TRES ANYS DE LLUITA, I HO CONTINUAREM FENT FINS QUE LES NOSTRES FILLES I FILLS TINGUIN L'ESCOLA QUE ELS VAN PROMETRE I QUE ES MEREIXEN!!!

4 comentaris:

  1. Me agrada molt, ben fet Gloria y Fernando.

    ResponElimina
    Respostes
    1. i Mari, i Ma Jose, i totes i tots els que continuen dia a dia lluitant!
      I li dedico a les meves filles!

      Elimina
  2. Potser cal esperar a que s'apropin les eleccions. Llavors, potser en aquell moment, us facin més cas. Mentrestant, podeu sortir als mitjans de comunicació, anar parlant amb les administracions locals, provincials, estatals, mundials... Salut i ànims!

    ResponElimina
  3. Gràcies David, però... quan són les properes?? que necessitem l'escola ja!
    Un salut i vine a la concentració de dilluns, a veure si tenim sort i vé algun diari (avisats estan)

    ResponElimina