dijous, 17 de maig del 2012

Alguns aclariments sobre la Glòria - l'AMPA Riera Alta

Bona nit a tothom!

hem tingut uns dies mogudets, i hem rebut comentaris de tot tipus, i sobretot molts missatges de recolzament, no només per la construcció de la nostra escola, sinó pels fets que van passar aquest dimarts groc.

Voldria explicar-vos una mica com funciona la nostra AMPA.

-L'AMPA Riera Alta som tots. Veureu que a les entrades del blog normalment posa el meu nom, Glòria, però no perquè escrigui com a persona individual, sinó que formo part d'un col.lectiu, l'AMPA de l'Escola Riera Alta. És a dir, que el que diu la Glòria ho diu l'AMPA. Als que s'entesten en personalitzar, en fer culpable una persona, van errats. Si us fixeu a la columna de la vostra dreta, hi ha el llistat de persones que formem la Junta de l'AMPA: d'aquestes persones surten les idees, accions, i tot el que calgui. Som tots iguals, els càrrecs no volen dir res, només que per inscriure't com a associació necessites omplir unes caselles: president/a, vicepresident/a, secretari/a,... Ningú mana, tothom participa en la mesura de les seves possibilitats i capacitats.
A part dels membres de la Junta, tenim moltes sòcies i socis de l'AMPA que venen amb nosaltres a manifestacions, a ajudar-nos en les festes, a fer extraescolars... Tenim molta sort de tenir mares i pares compromesos en l'educació dels alumnes de l'escola Riera Alta.
Un exemple: dimarts vam baixar a fer una instància a l'Ajuntament per explicar l'agressió que haviem sofert al matí mentre tallàvem el carrer. Se'm fa responsable a mi del que consta a la instància, però s'ha d'aclarir que vam anar quatre mares i un pare a fer-la, i es va consensuar entre tots el que "exposàvem" i el que "sol.licitàvem", donat que al matí, mentres uns corrien buscant el policia, altres sofrien l'agressió, i entre tots vam reconstruir els fets. La instància porta el meu nom "en representació de l'AMPA Riera Alta". 

-Fa uns dies pensava que si algú es fixa en l'hora que faig les entrades a aquest blog, moltes són a altes hores de la nit. Per gust? Per una urgència? No, i ara! Perquè sóc mare i el dia el dedico a les meves filles, i fins que no les tinc al llit no em puc posar a treballar en el que és el gruix de la feina que tenim a l'AMPA. Puc anar fent coses durant el dia, però el meu horari bo per treballar per l'AMPA és la nit. D'aquí que no entenc que es digui que "la Glòria m'ha enviat un correu a les 12 de la nit" com si fos una barbaritat: l'escric a les 12 de la nit perquè és quan he pogut, quan he volgut, i ningú no n'ha de fer res, igual que a mi mai se m'ha passat pel cap dir-li a algú res sobre la hora o no d'un correu. I no recordo tampoc haver posat a cap correu que sigui urgent, ni obligo a ningú que el llegeixi, ni molt menys a que em contesti  a aquestes hores. És més, les persones que s'escandalitzen d'haver rebut un correu meu tant tard normalment ni me'l contesten, ni de nit ni de dia.

-No sóc l'únic membre de la Junta que té accès a aquest blog, només que per les circunstàncies que siguin, sóc la que el fa servir normalment. I penjo, escric, explico, exposo, denuncio... el que vull en nom de l'AMPA Riera Alta. Què és això de dir si he dit o deixat de dir al blog una cosa o una altra? Aquí totes les opinions són benvingudes, però jutjar el que es publica deixa bastant a desitjar de la persona que s'enfada pel què "la Glòria ha posat al blog". La Glòria, per exemple, decidirà si penja una acta o no, no cal que li digui ningú.

-La Glòria i l'AMPA Escola Riera Alta MAI han mentit. MAI!!! Som mares i pares que venim patint una situació molt difícil des de fa tres anys pel tema de la construcció de la primera fase de l'escola i ara de la segona. No som polítics, no entrem en rifirafes, ni mentides, ni conxorxes ni res. Només treballem per les nostres filles i fills.
Als que ens acusen de donar versions enverinades, tergiversades, interesades... Malament anem, no heu entès res! Nosaltres expliquem des del primer dia com vivim la situació de l'escola, des del punt de vista de les families, tal qual. Evidentment per cada cosa que diguem, vindrà un polític i ens dirà "no, això no ho vam dir", "el motiu d'això va ser allò". I nosaltres hem hagut de respectar que se'ns digués mentides, enganys, i el que han volgut, perquè som molts els que durant tres anys hem anat a reunions i hem sentit coses que no s'han complert. Però encara és el dia que ens vingui algú a dir "vau dir això i no era cert" o "vau dir tal altre i no heu complert" amb coneixement de causa i raó. Fins ara sempre hem dit la veritat i hem complert les nostres promeses i compromisos.

-Estem desitjant tenir l'escola nova, per poder dedicar-nos únicament i exclusiva al que ens toca, que és a treballar en coses que tenen a veure amb l'educació de les nostres filles i fills. El tema de l'obra no és un gust per nosaltres, sinó una preocupació constant des del 2009.

-No entraré en si l'obra està començada o no, només recordar que hi ha unes nenes i uns nens que al setembre de 2012 començaran el curs en un lloc que no és el seu, per tercera vegada de quatre cursos que portaran a les esquenes. I no és just.Diguin el que diguin els representants polítics i algun que altre personatge malintencionat.

Que descanseu, i recordeu que Glòria i AMPA és el mateix.

4 comentaris:

  1. FELICIDADES!!! TODO LO QUE HAS DICHO ES LA VERDAD, COMO HASTA AHORA.
    EL AMPA DEL RIERA ALTA SIEMPRE HA ACTUADO COMO UN CONJUNTO DE PADRES Y MADRES QUE LUCHAN POR QUE SUS HIJOS TENGAN LO QUE LES PERTENECE, LO JUSTO. SIEMPRE HEMOS IDO CON LA VERDAD POR DELANTE.

    ResponElimina
  2. Yo pienso igual.
    Felicidades !!!!!

    ResponElimina
  3. Tienes todo mi apoyo y adelante q sois los mejores.

    ResponElimina
  4. Ole,ole y ole! y quien no lo sienta así es una pena.¡enhorabuena!!!

    ResponElimina