dijous, 17 de maig del 2012

Dimarts Groc al Riera Alta





Bona nit a tothom

Ara que han passat uns dies, i hem deixat tots de tremolar ( tot i que encara tenim un rau rau a la panxa..), vull explicar què va passar el passat dimarts dia 15 de maig a les 12:30 quan vam sortir a tallar el carrer.

Nosaltres, tal i com es veu al dibuix, ens col.loquem a la confluència de tres carrers (indicats amb el nr. 1) i les fletxes indiquen des d'on ens venen els cotxes, és a dir, de tres direccions diferents.

Des del c/ Wilson i amb el nr. 2, és des d'on va venir el cotxe de la persona que ens va amenaçar i agredir. I el nr. 3 és el lloc on es produeix l'agressió a dues persones, davant de nenes i nens, no només d'adults.

El nr. 4 indica on en un primer moment vam veure un agent de la policia local desviant el trànsit, però en el moment que vam veure dues persones sortir d'un cotxe, una de les quals va començar a cridar i a alçar el puny cap als que estaven allà, vam anar-lo a buscar i no hi era, i la part indicada amb el nr 5 era plena de cotxes i alguns conductors ens cridaven i insultaven (a grans i petits). És a dir, que el trànsit per aquell carrer ja no s'estava tallant, sinó com era possible que hi haguessin cotxes?

Amb el nr. 6 indiquem el lloc aproximat on una de les persones que van sortir a buscar l'agent de policia el van trobar.

I el nr. 7 indica el camí del policia fins a arribar al lloc del conflicte.

L'AMPA Riera Alta ha notificat des d'un primer moment la concentració que fem els dimarts a les 12 :30, tant a la policia local a travès de l'OIAC com als mossos d'esquadra, demanant no que desviin el trànsit un dels carrers i metres més enllà d'on ens situem, sinó al nostre costat, perquè molts dies hem estat sense presència policial i hem aguantat les pitades, crits i insults de part dels conductors. I patiem per si un dia algú ens agredia, no perquè un adult s'emportés un cop, sinó perquè se l'emportés una de les nostres filles o fills, o hagués de presenciar una situació com la que es va viure dimarts.

I malauradament va passar el que feia temps veniem anunciant: una "persona" va cridar, amenaçar a tots els que estavem allà, agredir dues persones... Va ser un moment molt violent, difícil i que tots vam intentar protegir les nostres filles i fills. Alguns estaven més apartats i van tenir la sort de no veure gaire, però a la filla del pare que van agredir, agafada de la seva mà, o a  una altra nena que va sentir com cridaven a la seva mare que s'apartés o s'emportava per davant el seu bebé, la por que van passar no era necessària.

Algú pensa que exagero? Que tergiverso? Que dono una versió intersada? És el que va passar, desgraciadament, i al que no li agradi mala sort. I si no com és que tenim polícia ara vigilant les entrades i sortides de l'escola? Perquè la persona agressora va amenaçar a tota l'escola i es va demanar a l'autoritat competent protecció.

Aquella mateixa tarda vam baixar a l'OIAC cinc mares i pares per presentar una instància on explicavem els fets i demanant una solució. (Tant aquesta instància, com les dues anteriors presentades sobre aquest tema les tenim al despatx de l'AMPA, al igual que les notificacions de les concentracions als mossos). Entre tots vam fer la instància, per no deixar-nos res i narrar els fets tal i com vam passar. Penseu que encara estavem molt nerviosos pel que havia passat.

Al dia seguent, dimecres 16, vam anar a veure al Defensor del Ciutadà, a l'Ajuntament i li vam exposar el nostre problema, i que necesitavem protecció per aquestes concentracions. Ens va confirmar que teniem dret a aquesta protecció i que parlaria amb les persones responsables per comprovar el que explicavem. També vam demanar per la senyora alcaldessa, ens van dir que no hi era i vam deixar el nostre nom i un telèfon perquè es possés en contacte amb nosaltres. No ho va fer.

El regidor de Seguretat, Ordre Públic i Convivència, sr. Antonio Carmona es va posar en contacte amb mi dimecres al migdia per demanar una explicació del que havia passat, li vaig donar i es va desfer en disculpes pel què havia passat i va assegurar que no es tornaria a repetir, que farien el necessari per solucionar-lo.

Aquesta és la versió de l'AMPA dels fets, tal qual. Cadascú que faci la lectura que vulgui.

Ens hauria agradat que en comptes de preocupar-se alguns càrrecs de l'Ajuntament de si havia policia o no, en el c/ Florència o Alps, ens haguessin trucat per interesar-se per les persones agredides i les nenes i nens que van patir aquesta situació, almenys en un primer moment. Que per demanar explicacions i aclariments sempre hi ha temps. Penso.

A partir d'ara, l'AMPA ja ha estudiat una altra manera de tallar els carrers, amb menys perill en el cas que algú ens vulgui agredir, i en el cas que no tinguem presència policial.

Gràcies a totes les persones que us heu preocupat per nosaltres i ens heu fet arribar missatges de suport!!!

 

3 comentaris:

  1. todos somos ampa no creo que lo que sucedió se repita

    ResponElimina
  2. por fin ya puedo publicar comentarios que ilusión me hace

    ResponElimina
  3. SIEMPRE HEMOS LUCHADO Y LO SEGUIREMOS HACIENDO, CON LA VERDAD POR DELANTE, LE MOLESTE A QUIEN LE MOLESTE.

    ResponElimina