dissabte, 5 d’octubre del 2013

El part, a causa que en Facebook, mai surten els enllaços, aqui us deixo "El part" amb els per accedir a les diferents activitats.

Lo Parte !
Plou y plourà... Y cuando llueve, y está el cielo tan gris. siempre recuerdo este poema de Antonio Machado:

Recuerdo Infantil
Una tarde parda y fría de invierno.
Los colegiales estudian.
Monotonía de lluvia tras los cristales.
Es la clase.
En un cartel se representa a Caín fugitivo,
y muerto Abel
junto a una mancha de carmín.
Con timbre sonoro y hueco
truena el maestro,
un anciano mal vestido, enjuto y seco,
que lleva un libro en la mano.
Y todo un coro infantil
va cantando la lección:
“mil veces ciento, cien mil,
mil veces mil, un millón”
Una tarde parda y fría de invierno.
Los colegiales estudian.
Monotonía de lluvia tras los cristales.


L'Oratge

Aish.. benvolgudes i benvolguts, sembla que l'estiu no vol acabar-se -o que la tardor no vol arribar-. 
A pams. 

Avui, divendres, aigua, força aigua, molta aigua. Això sí, depèn d'on parlem. Per exemple, els de Can Fanga poqueta avui. Molta humitat, xafogor que no marxa i plugims i algun ruixat dispers. La Grossa (xist fàcil de fer avui) tocarà a la banda del Pirineu de Lleida, Pla de l'Estany, Garrotxa i potser Alt Empordà i, sobretot, Catalunya Central: Bages, Osona, Berguedà, Solsonès i menys mesura Segarra i Urgell. 

Demà, possiblement, sigui la costa central qui s'endugui la grossa de les precipitacions. Especialment, Vallesos, Selva i de retruc repetirien Osona i garrotxa. 

Això vol dir que a la resta no ha de ploure? No. I ara. Pot ploure arreu, però les intensitats més destacades es preveuen als llocs que us indicava. 
Diumenge tot plegat sembla que s'arregla i tindrem més estones de sol. Per tant, al calendari de rentadores hi posarem diumenge. 

A tot això sembla que les temperatures davallaran força i la xafogor remetrà. Això passarà entre avui mateix i sobretot diumenge que serà quan ho notarem més. 


Activitats

Aquest cap de setmana es celebra una de les advocacions de la marededéu més arrelades a casa nostra: la Marededéu del Roser. En destacarem la festa que es fa a Martorell, la festa petita de la Vila, on celebren la Festa del Roser i la festa del Most. 

Seguim, també, amb Festes dels Barris a la ciutat de Barcelona. 

Aquest cap de setmana és el torn del Barri de les Corts, que celebra la seva festa major. Multitud d'acte per triar i remenar.  Per triar-ne un jo us recomanaria l'actuació de l'Orfeó de les Corts, demà dissabte a les 20:30 hs a la plaça de la Concòrdia. 

També celebren la seva Festa a La Rambla  de Barcelona amb força activitats per celebrar la festa del Roser. Especialment interessants les visites a locals emblemàtics en els dies de portes obertes.

Es celebra també la Festa al Barri de Vilapicina i Torre Llobeta, amb nombroses activitats entre les que destacaré la trobada d'entitats a la plaça Virrei on ens trobareu altra volta als d'ADANE a la Fira d'Entitats

A Nou Barris tenim també aquest cap de setmana les Festes de San Froilán, que ens permet acostar-nos a la cultura gallega. Festa molt participativa i amb molta tradició. Us deixo el programa en català i gallec, of course.

I acabo amb Nou Barris amb el més que tradicional Aplec  Sardanista de Roquetes que enguany celebra la seva edició número 45. Al Parc de la Guineueta.

Seguim amb algunes activitats vinculades directament a la terra i a cicle estacional en el qual ens trobem. Destaquem la Festa del Bolet a Berga, on si no i la Festa de la Verema al Bages a Artés.  Ambdues hi trobareu multitud d'activitats lligades als respectius fruits.  

Aquest cap de setmana també es celebren algunes de les festes que jo anomeno "monogràfiques" amb algun centre d'interès específic. Per aquest us recomanem un parell d'aquestes activitats. 
La Fira de l'Avellana a Brunyola (La Selva) on podreu trobar gastronomia al voltant de l'avellana, una fira artesana i un concurs internacional d'esclavellar avellanes. Apa.

En canvi, si us arribeu fins a Montgai (La Noguera) trobareu la celebració del Montgai Màgic, tot un cap de setmana dedicat a la màgia amb més de 40 mags organitzats en 18 escenaris. L'espectacle ideal per grans i petits. 

En l'àmbit cultural destacarem l'inici del Festival de Blues de Cerdanyola, tot un clàssic pels amants d'aquest gènere musical. 

Amb els més petits podem fer una activitat solidària i acostar-nos fins el Tibidabo on celebren la Festa Solidària de Suport als nens amb malalties al cor.

Per acabar, a la vessant esportiva, no podem deixar de recomanar la Triatló de Barcelona i la Cursa Lluís Companys, destinada a recordar les Olimpíades Populars de 1936


I avui, em permetreu una llicència? (per una vegada)
Per casualitat he trobat a la xarxa una notícia sobre els Chipiritifláuticos, referent televisiu de la meva generació i d'altres properes (van estar en pantalla entre 1965 i 1974) .

Valentina, Locomotoro, el capitán Tan.. No me n'he pogut estar.  I sí, si. El temps passa per tots i la manera com distreuen la canalla també. 

Us deixo un "clàssic": El barquito...


I per acabar d'il·lustrar Lo Parte li he malmenat  -sense permís- una fotografia excel·lent a lo farrarons. Espero que m'ho perdoni. 


Bona setmana



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada