dimecres, 7 de juliol del 2010

Resum reunió Serveis Territorials

Bona nit a tothom!
(o el que és el mateix: agafeu-vos que venen corves...)

A la reunió d'aquesta tarda als Serveis Territorials han assistit el director dels Serveis Territorials i altres membres del Departament, la regidora d'ensenyament de l'ajuntament de Santa Coloma i altres membres de l'ajuntament, representants de l'empresa GISA i els arquitectes que han fet el projecte. Per part de l'escola han vingut la Raquel i la Marta, i per part de l'AMPA la Mari i jo.

Després d'una introducció, el director dels Serveis Territorials ens ha dit que l'escola no estarà el 7 de setembre. Pel que es veu, un cop fet l'estudi del terreny, han vist que requereix aprofundir gairebé trenta metres, que és més del què havien pensat, i llavors la feina de treure i preparar el terreny s'allarga en el temps. Des de GISA, ens diuen que per ells una "data óptima" d'estar l'obra acabada seria el 30 de setembre, cosa que no vol dir que sigui aquest el dia exacte. Hem preguntat si els mòduls s'estan fent ja i ens han dit que sí.

Sobre el projecte:
-l'arquitecte ens la presentat com un projecte global, és a dir, han pensat en la part d'infantil i la de primària com un tot. El sistema constructiu serà el mateix, no faran d'obra de formigó la part de primària com ens van dir, sinó que serà modular igual que la d'infantil.
-Ara ens han presentat el plànol de la part d'infantil, i de la part de primària només tenen un plànol volumétric, és a dir, de l'espai que ocuparà, pero no concretant aules ni espais.
-Serà un edifici esglaonat: la part d'infantil mirarà al sud, al c/Montevideo, i sobre la coberta anirà una pista poliesportiva que estarà al nivell de l'edifici de primària.
-Han decidit que sigui un edifici d'una planta (i no de dos com es va dir en el seu moment) cosa que limita els espais dels què dispondrà l'escola d'infantil: per exemple,no han pensat en posar un menjador. Pretenen que utilitzem una de les aules de P-5 com a menjador provisional. Els hem dit que aquest curs encara es podria fer, però el següent les classes de P-5 s'ocuparan amb el curs que vagi pujant i llavors què? En aquest cas, diuen, l'edifici de primària estarà fet i el menjador es posarà allà. Hem dit que fins que no tinguem l'edifici construit, no podem contar que aquest menjador existirà, que de moment els nostres fills necessiten un menjador i l'empresa que fa el catering un espai on preparar els plats.
-Es faran sis aules obertes al sud, al pati d'infantil, que tindrà un sorral. Volen donar un caràcter "íntim" al pati dels petits.
-Han previst moltes entrades de llum pel passadís, per aprofitar la llum natural.

Sobre la segona fase de construcció, el que sabem és que la Generalitat encara no ha aprovat el presupost per fer-la.

Davant d'aquesta situació, ens han plantejat el que en totes les reunions ens han dit que no pasaria mai: buscar un pla B, és a dir, una alternativa en el cas que no estigués l'obra el dia d'inici de curs. Ara Ajuntament i Ensenyament han de buscar un lloc on encabir dues classes de P-3, dues classes de P-4, quatres professores, una directora, un secretari pedagògic, una aula de psicomotricitat, una aula de música, un menjador, un pati,... per tal que els nens puguin exercir el seu dret a l'educació i a començar-lo a exercir el 7 de setembre. La setmana vinent, com a molt l'altra, ens han de convocar en una altra reunió per dir-nos quines són les alternatives que ens ofereixen.

Fins aquí el resum, i tot i que he intentat ser objectiva, el cinisme del paràgraf que hi ha a sobre d'aquest no l'he pogut evitar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada